ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ!Ο ανδριάντας του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα .








 Όλοι ξέρουμε και δεν μας εκπλήσσει ο χαρακτήρας του δημάρχου , ο οποίος συμπεριφέρεται σαν να είναι ο Αυτοκράτωρ του Φαλήρου , εκτός της αλαζονείας και της μισαλλοδοξίας , αποδείχθηκε περίτρανα ραδιούργος και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ
Συγκεκριμένα έχει στηθεί από το δήμο που είχε δοθεί από την Ακαδημία Αθηνών ο ανδριάντας του μεγάλου στρατηλάτη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ , έχει αποπερατωθεί εδώ και αρκετούς μήνες και κατά την γνώμη μου ενώ θα έπρεπε να ήταν καλυμένο με την Ελληνική σημαία μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αρχές περίπου Ιουλίου έχει ξεσκεπαστεί ..
Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά …
Κατά πληροφορίες τα αποκαλυπτήρια θα γινόντουσαν αρχές Σεπτεμβρίου .
Επικοινωνήσαμε με την δημαρχία για τις σχετικές πληροφορίες , και όλως παραδόξως κανείς μα κανείς δεν γνώριζε περί του θέματος .Θέλαμε να καταθέσουμε στεφάνι από την Μ.Κ.Ο Ε.Κ. ΕΛΛ (Εθνικό Κέντρο Ελλήνων) για να τιμήσουμε τον ανδριάντα του αρχιστρατήγου . Η ιδιαιτέρα του δημάρχου μας παρέπεμψε να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο περί του ζητήματος .
Όμως ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν …τόσο …… πολύ απασχολημένος (με τις μπίζνες του) που ούτε που καταδέχθηκε να μας μιλήσει ..
Βλέπετε ο Καίσαρ δεν καταδέχεται να μιλά με τους πολίτες του (που τον ψήφησαν) Αλλά καταδέχεται να μιλά και κτυπά προσοχή μόνο στον εργολάβο που παίρνει απ ‘ευθείας αναθέσεις από τον δήμο..
Τα ερωτήματα πολλά , γιατί ένα τέτοιο θέμα που άπτετε των εθνικών κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό και δεν ενδιαφέρεται ο δήμαρχος για τέτοια θάματα ( Εθνικού περιεχομένου) ;;;
Αλήθεια τι δοσοληψία έγινε για να στηθεί το άγαλμα εκεί και αφού το έστησε γιατί δεν κρατά τα προσχήματα .;;;
Παρ ‘ όλο που λέει πως υπηρέτησε σαν μεγάλος αξιωματικός του ενδόξου Π.Ν ουδεμία σχέση έχει με τον πατριωτισμό …….
Απεδείχθη άλλη μια ακόμη κακιά πτυχή του χαρακτήρα του , η χειρότερη … είναι ένας μεγάλος ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ , το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή και η οικονομική ανέλιξη του…
Το σημαντικότερο δεν είναι Φαληριώτης και μας τον έχουν φυτέψει . Η λύση είναι μία να σηκωθεί να φύγει , να ξεβρομίσει ο τόπος
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ……..Μ.Κ.Ο Ε.Κ. ΕΛΛ (Εθνικό Κέντρο Ελλήνων)ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.






Ένα άγαλμα του Κωνσταντίνου Palaiologus δωρεά από την Ακαδημία Αθηνών με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ένα προάστιο στη νότια ακτή της Αττικής. Είναι γλυπτό του Γιάννη Παππά, μέλος της Ακαδημίας.
Δεν έχω
δει ακόμα τι μοιάζει, ίσως σε μερικούς μήνες.

Από τη Βικιπαίδεια:

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος XI, εκλατινίστηκαν ως Παλαιολόγος (ελληνικά: Κωνσταντῖνος Δραγάσης Παλαιολόγος ΙΑ '(Σερβίας: Konstantin Paleolog Δράγας / Константин Палеолог Драгаш), Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Dragasēs XI? 8η Φεβρουαρίου, 1404 - 29 Μαΐου 1453) ήταν ο τελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας βασιλεύοντας από 1449 μέχρι του θάνατος ως μέλος της δυναστείας των Παλαιολόγων. Μετά το θάνατό του στη μάχη κατά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, έγινε μια θρυλική φιγούρα στην ελληνική λαογραφία ως «Αυτοκράτορα Μάρμαρο» που θα ξυπνήσει και να ανακτήσει την αυτοκρατορία και την Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους. Ο θάνατός του σηματοδότησε το οριστικό τέλος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία συνεχίστηκε στην Ανατολή για 977 χρόνια μετά την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη,http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Greece/Attica/Attiki/Palaio_Faliro/photo1369492.htm

  
8 Απριλίου 2012


 

O ανδριάντας του τελευταίου
Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου,
πήρε τη θέση του πάνω στο ήδη έτοιμο βάθρο, στην Πλατεία Ηρώων του Παλαιού Φαλήρου, στην παραλιακή Λεωφόρο.
 8 Απριλίου 2012
Ο ανδριάντας του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα τοποθετήθηκε στο βάθρο του
Χθες, ο ανδριάντας του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πήρε τη θέση του πάνω στο ήδη έτοιμο βάθρο, στην Πλατεία Ηρώων του Παλαιού Φαλήρου, στην παραλιακή Λεωφόρο.

Από το πρωί, τα συνεργεία με τηλεσκοπικό γερανό ξεκίνησαν τις εργασίες της τοποθέτησης, κάτω από τις οδηγίες του Αλέξανδρου Παππά και παρουσία του δημάρχου της πόλης Διονύση Χατζηδάκη.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Παππάς, εντός των προσεχών εβδομάδων, θα έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα στάδια περαίωσης του έργου, προκειμένου να είναι έτοιμο για τα επίσημα εγκαίνια της παρουσίασής του, τα οποία όμως μας ενημέρωσε ο κ. Δήμαρχος, θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Μαϊου και σε μέρα που θα γνωρίζουμε εγκαίρως, ώστε να το μάθει ο κόσμος.  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου