ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση στον δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη !


Πλούσια θεματολογία είχε το «μενού» στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου. Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και τα θέματα- «βόμβες» που ήρθαν προς συζήτηση μετά από πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων με σκοπό να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν τυχόν παρανομίες ή παραλείψεις.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής κ. Σωτήρης Μεταξάς ανέγνωσε ένα ψήφισμα στο οποίο γινόταν λόγος κατά της τρομοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο με αποτέλεσμα τον άδικο χαμό δύο νεαρών ανδρών. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε την τρομοκρατία απ’ όπου και αν προέρχεται. Το ψήφισμα είχε συντάξει ο κ. Σωτήρης Μεταξάς μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τρύφωνα Μπουγά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μερκουράκης, ο οποίος έθιξε το θέμα του ξεπουλήματος της παραλίας καταθέτοντας μάλιστα και τα αντίστοιχα ΦΕΚ από την εφημερίδα της κυβερνήσεως. Όπως είχε γράψει το Faliro Press News: «Αλλάζουν χέρια πάρκο, καφενεία, παιδικές χαρές, ακόμα και το θερινό σινεμά.Όλη η έκταση της διαλεχτής παραλίας και του πάρκου, ίσαμε τον περίβολο του στρογγυλού κτιρίου, το σήμα κατατεθέν του Φαλήρου. Ναι, «πωλείται»!Πώς «πωλείται»; Εσένα σε ρώτησαν που είσαι κάτοικος της περιοχής; Ακόμα και με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι κάτοικοι πρέπει να συζητάνε και να δίνουν γνώμη αν η παραλία τους πρέπει ή όχι να πουληθεί.
Όταν τους χάλασαν τα σχέδια οι αντιδράσεις του κόσμου για το νόμο ξεπουλήματος των «Αιγιαλών» της χώρας, σκάρωσαν βιαστικά ένα νέο νόμο (βλέπε ΦΕΚ 2424/11-9-2014) με τον οποίο η κυβέρνηση παραχωρεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ” εκτάσεις «φιλέτα». Και στην πόλη μας ανήκουν πολλά από αυτά τα «φιλέτα».
Ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης σε μία προσπάθεια να μη δώσει έκταση στο θέμα επιχείρησε να διαψεύσει τα λεγόμενα του κ. Μερκουράκη ενώ όταν ο τελευταίος παρουσίασε ενώπιον όλων τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα το ξεπούλημα της παραλίας ο κ. Χατζηδάκης τον απείλησε ότι θα προβεί σε μηνύσεις. Όπως ήταν φυσικό τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον δήμαρχο να προσπαθεί να πείσει τους παρευρισκομένους ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. 
Σε σύγχυση βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Χατζηδάκη με απτό παράδειγμα τον κ. Δημήτρη Καρκατσέλη (να υπενθυμίσουμε ότι ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει αριστερός και στις δημοτικές εκλογές κατέβηκε με τον κ. Χατζηδάκη) δήλωσε «Είμαι σε προβληματισμό. Θέλω να πιστεύω ότι το ξεπούλημα της παραλίας είναι ένα ψέμα».
Επίσης ο κ. Μερκουράκης τόνισε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου θα πρέπει να διοργανώνονται διαπαραταξιακά και όχι να αποφασίζει μόνο ο δήμαρχος. Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Μερκουράκη αποτέλεσαν οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου κατά τους οποίους όπως τον πληροφόρησαν αφού ο ίδιος ήταν απών «Ένας γραφικός απήγγειλε ποίημα στην εκκλησία με πρωτοβουλία του δημάρχου». 

Τέλος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν έπρεπε να 
επανατοποθετηθεί ως υπεύθυνη στη βιβλιοθήκη η κ. Ανδρικοπούλου τη στιγμή που εμπλέκετε σε δικαστική διαμάχη με την υπάλληλο της βιβλιοθήκης κ. Βοργία χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμα τελεσίδικη απόφαση. «Δεν θα μου καθορίσεις εσύ ποιον θα βάλω στα νομικά πρόσωπα του δήμου» ήταν η απάντηση του κ. Χατζηδάκη. 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Φάληρο» κ. Γιώργος Βασιλείου ζήτησε από το δήμαρχο να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών της βιβλιοθήκης. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι από τη στιγμή που δεν έχει έσοδα η βιβλιοθήκη δεν υπάρχει λόγος να γίνει έλεγχος. Η απάντηση αυτή εξόργισε τον κ. Βασιλείου ο οποίος είπε ότι «Θα το κάνω εγώ εάν δε το κάνετε εσείς κ. Χατζηδάκη».
Έπειτα τόνισε ότι πρέπει να γίνει ΕΔΕ για το νεκροταφείο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για κρούσμα διαφθοράς ενός υπαλλήλου έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες.
Τέλος ο κ. Βασιλείου έθιξε για ακόμη μία φορά το θέμα του πάρκου Φλοίσβου σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να είχε γίνει νέος διαγωνισμός για την ανάθεση της μίσθωσης του αναψυκτηρίου. Μάλιστα έδειξε αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ελπίζουμε να μην πρόκειται για μία ακόμα θεατρική παράσταση του κ. Βασιλείου.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Τριάντος ο οποίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο τον χαρακτήρισε αλαζόνα λέγοντας ότι «Το μόνο που ξέρετε κ. Χατζηδάκη είναι να λέτε «εγώ». Ο κ. Τριάντος αναφέρθηκε στη «συνήθεια» που έχει ο κ. Χατζηδάκης να παρουσιάζει όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο δήμο ως δικά του.
 Παράλληλα υπερασπίστηκε την κ. Ανδρικοπούλου υπογραμμίζοντας ότι είναι πετυχημένη στο έργο της και δεν θα πρέπει να δέχεται επιθέσεις για να απομακρυνθεί από την θέση της.



Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης εμείς για το Φάληρο κ. Δημήτρης Πιτούλης ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μία ξεκάθαρη εικόνα για τα έσοδα που είχαν μέσα στο 2014 τα Αθλητικά Σωματεία τα οποία δραστηριοποιούνται στο δήμο.
Επίσης πρότεινε να συζητηθεί το θέμα της τουριστικής προβολής του Παλαιού Φαλήρου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μη αύξηση των δημοτικών τελών τα τελευταία έτη, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και ο ίδιος τα μέγιστα με ενέργειές του.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο δίκαιο των εργαζομένων υπερασπιζόμενος με αυτό τον τρόπο την υπάλληλο της βιβλιοθήκης κ. Βοργία και όχι την κ. Ανδρικοπούλου.

Έπειτα ήρθε η σειρά του δημοτικού συμβούλου κ. Τρύφωνα Μπουγά να πάρει το λόγο ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών. «Δεν φτάνει που η κ. Βοργία είναι διορισμένη στο δήμο και όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο διορίστηκε αλλά φρόντισε να διορίσει και το γιο της. Το παίζει αριστερή με δεξιά τσέπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς. 
Παράλληλα ζήτησε να γίνει έλεγχος για να εξακριβωθεί πόσοι από την αντιπολίτευση έχουν διορίσει τα παιδιά τους στο δήμο γεγονός το οποίο είναι ανέντιμο και αντιτίθεται στους κανόνες ηθικής και αξιοκρατίας. Αναφερόμενος στην κ. Ανδρικοπούλου ο κ. Μπουγάς σημείωσε ότι επιτελεί σπουδαίο έργο στη δημοτική βιβλιοθήκη.





«Για πείτε μας κύριε δήμαρχε» ρώτησε ο κ. Μπουγάς και συνέχισε «Τι έχετε να μας πείτε για το θέμα της οδικής ασφάλειας των δημοτών μετά και το τελευταίο περιστατικό θανάτου μιας ηλικιωμένης η οποία παρασύρθηκε από το τραμ;» Το τραμ βγαίνοντας στην παραλία εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς αφού κινείται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα ενώ δεν υπάρχουν επαρκείς φωτεινοί σηματοδότες . «Κάνετε λόγο για κατασκευή αερογέφυρας στο πάρκο Φλοίσβου αντί να μεριμνήσετε για την προστασία των δημοτών στο κεντρικό Φάληρο. Γιατί δεν κάνετε υπόγειες διαβάσεις; Στο δήμο χρειάζονται πέντε με έξι υπόγειες διαβάσεις» ανέφερε ο κ. Μπουγάς. Με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και ενώ όλοι ζητούσαν από τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει στα παραπάνω ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από την ΤΡΑΜ ΑΕ να τοποθετήσει κάγκελα κατά μήκος του τραμ από τον Πράπα μέχρι το πάρκο Φλοίσβου. 



Ο κ. Μπουγάς έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον δήμαρχο όταν τον ρώτησε «Πώς είναι δυνατόν όλα τα έγα του δήμου να τα παίρνει η οικογένεια Τσίγκου με απευθείας ανάθεση». Ο δήμαρχος απάντησε «Τι εννοείται κ. Μπουγά;» για να ακούσει τον δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής να του λέει «Δήμαρχε για την υστεροφημία σας ενδιφέρομαι».
Επίσης ζήτησε από το δήμαρχο να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η πιλοτική εφαρμογή του κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Δούρου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά «Οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα πρέπει να εφαρμοσθούν για τους αδύναμους συμπολίτες μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν πρέπει να έχει την τύχη των καθαριστριών. Είναι γνωστό ότι η κ. Δούρου έκανε διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας της περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία και δεν προσέλαβε άνεργες καθαρίστριες» τόνισε ο κ. Μπουγάς.

Επίσης έθεσε θέμα προς το δήμαρχο ζητώντας του να του εξηγήσει γιατί έδωσε τη συναίνεσή του για την φιλοξενία εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον πολυχώρο του δημαρχείου το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου. Ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Μερκουράκης χρησιμοποιεί ειρωνικές εκφράσεις σχολιάζοντας αρνητικά το γεγονός ότι δεν ακούστηκε ο ύμνος του ΕΑΜ στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. «Δώσατε την αίθουσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να πλησιάσετε την κ. Δούρου και να έχετε καλές σχέσεις μαζί της» είπε ο κ. Μπουγάς, αφήνοντας αιχμές για τους λόγους τους οποίους ο κ. δήμαρχος δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής σε καμία άλλη παράταξη να πραγματοποιήσει εκδήλωση στον πολυχώρο του δημαρχείου.
Γέλια ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση όταν ο κ. Μπουγάς αποκάλεσε τον κ. Χατζηδάκη «κότα» και εκείνος απάντησε «Εγώ δεν είμαι κότα αλλά αετός» για να λάβει την απάντηση από τον κ. Μπουγά «χορεύετε το είμαι αετός χωρίς φτερά αλλά με λάθος βηματισμό».

Ο κ. Μπουγάς ζήτησε την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο λαός  ΔΕΝ ξεχνά τι σημαίνει αριστερά» .Τότε ο κ. Μερκουράκης άρχισε να φωνάζει αποκαλώντας τον κ. Μπουγά «φασίστα». Ο Μπουγάς δεν έχασε την ευκαιρία και του απάντησε«Δεν θα πρέπει να μιλάς εσύ, γιατί είσαι αλεξιπτωτιστής στο Παλαιό Φάληρο. Ήρθες από το πουθενά και καπέλωσες συναδέλφους σου οι οποίοι επί σειρά ετών ασχολούνται με τα κοινά στο Παλαιό Φάληρο γνωρίζοντας τα προβλήματα του δήμου» συμπληρώνοντας ότι «Εμένα ο αδερφός του πατέρα μου, ο Δημήτρης Μπουγάς έμεινε μόνος με το πολυβόλο και σκοτώθηκε στη μάχη χτυπώντας τον εισβολέα και είναι τιμή μου. Η δική μου οικογένεια πολέμησε κατά του εισβολέα και ουδέποτε κατά του Ελληνικού αδελφικού αίματος». 

Συνεχίζοντας ο κ. Μπουγάς επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν γραφεία στο δήμο σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις λέγοντας στον κ. Χατζηδάκη «Εδώ δεν είναι τσιφλίκι σας». Η απάντηση του δημάρχου ήταν «Δεν υπάρχει χώρος». Τότε ο κ. Μπουγάς είπε ότι σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η τεχνική υπηρεσία του δήμου διαμορφώνοντας ειδικό χώρο. Μαζί του συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των λοιπών δημοτικών παρατάξεων.

Τέλος ο κ. Μπουγάς έθεσε θέμα για τα κληροδοτήματα του δήμου και ποιος τα ελέγχει. Ως παράδειγμα έφερε το γνωστό πυργόσπιτο της λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο είναι ένα από τα λίγα σπίτια του Παλαιού Φαλήρου που γλίτωσε από την αντιπαροχή. Η αρχική διαθήκη κληροδοτούσε το ακίνητο στο δήμο παλαιού Φαλήρου. Όμως η ιδιοκτήτριά του Βέρα, χήρα Αθανασίου Κουλούρα την άλλαξε για άγνωστους λόγους δωρίζοντας το σπίτι στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ άγνωστη παραμένει και η τύχη χρηματικού ποσού 500000 δραχμών που επίσης κληροδοτούνταν στο δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Ο ιατρός κύριος Μπίτσικας βλέποντας τον δήμαρχο στα χάλια
του τον ρώτησε αν χρειάζεται γιατρό προκαλώντας αρκετά γέλια στην αίθουσα.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι πρωινές ώρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου