ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Με 155 «ναι» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός - 134 «όχι» και 1 «παρών»

Με επίκεντρο την προεδρική εκλογή αλλά και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή επί του Προϋπολογισμού του 2015. Η καθοριστική κοινοβουλευτική διαδικασία κορυφώθηκε με την μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη ψήφισαν 290 βουλευτές εκ των οποίων 155 ψήφισαν «ναι», 134 «όχι» και ένας «παρών».

Με φόντο την βασανιστική πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και τα σενάρια περί επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις (πρόωρων ή μη εκλογών), η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στο «κόκκινο».

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις στον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι συνολικά φθάνουν τους 24, αλλά και σε κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σχετικά με το θέμα της προεδρικής εκλογής και της στάσης που θα τηρήσει έκαστος βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου