ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Από την τελετή καταδυσης του Σταυρου στην παραλία Φλοίσβου στο Π. Φάληρο!






Σημαντικές παρουσίες της πολιτικής ζωής του τόπου μας παρακολούθησαν τον καθαγιασμό των υδάτων στο Παλαιό Φάληρο. Πιο συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης και Άννα Ασημακοπούλου. Φυσικά, παρών ήταν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, οι αντιδήμαρχοί του, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και πλήθος Φαληριωτών. Στη Θεία λειτουργία πρωτοστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Μετά τό πέρας της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, μέ τήν ανάγνωση των παλαιοδιαθηκικών προφητειών καί των βαθύτατα θεολογικών αγιαστικών ευχών. Ακολούθως, εν πομπή καί συντεταγμένα, όπως κάθε χρόνο, κλήρος και λαός πορεύθηκε στον Φλοίσβο, όπου έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών.
Στην ομιλία του προς τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά "μακάρι τα Θεοφάνεια να ήταν τέσσερις φορές το χρόνο", θέλοντας να επισημάνει πώς καλό είναι η πολιτική ηγεσία να παρευρίσκεται πιο συχνά σε θρησκευτικές συνάξεις και εορτές.
Στους επισήμους είδαμε δίπλα- δίπλα τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνοντας τις φήμες για τη μακρά φιλία και καλή σχέση των δύο οικογενειών. Στο ίδιο σημείο βρίσκονταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης! Μάλιστα, όταν ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών με την "Χρυσή Αυγή" κ. Τρύφων Μπουγάς πλησίασε για να τους χαιρετίσει, ο κ. Χατζηδάκης έσπευσε να σχολιάσει στον Άδωνι Γεωργιάδη πώς "έρχεται ο ανταγωνιστής σου".
Σχόλια όμως έγιναν και από τον επικεφαλής της παράταξης "ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ" Δημήτρη Πιτούλη, ο οποίος όπως ακούσαμε έδειξε δυσαρεστημένος από το blog μας, επισημαίνοντας ότι προβάλλουμε περισσότερο τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και λιγότερο τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους. Κάτι το οποίο δεν ισχύει μια και προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί και να ενημερώνουμε τους Φαληριώτες για καθε τι που συμβαίνει στο δήμο μας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει δεχθεί από το blog μας σφοδρή κριτική αλλά δεν μπορούμε να αποκρύπτουμε τις θετικές ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί υπέρ του δήμου και των δημοτών.

Σας είδαμε κ. Πιτούλη στεκόσασταν ακριβώς πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Διονύση Χατζηδάκη για να είστε μέσα στο πλάνο των φωτογραφιών. Θέλετε να πάρετε λίγη από τη λάμψη τους ή φιλοδοξείτε να επιστρέψετε στο συνδυασμό του κ. Χατζηδάκη και κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να το καταφέρετε;
Συσπειρωμένες ήταν οι δημοτικές παρατάξεις της "Χρυσής Αυγής" και "Μαζί για το Φάληρο". Οι κ.κ. Σωτήρης Μεταξάς, Τρύφων Μπουγάς και Γιώργος Βασιλείου παρακολούθησαν με ευλάβεια τον καθαγιασμό των υδάτων. Εκεί ήταν και η περιβόητη τριάδα των ΠΑΣΟΚΩΝ που προσχώρησαν στο συνδυασμό του Χατζηδάκη. Θα έχουν πέσει σε βαριά περισυλλογή προσπαθώντας να αποφασίσουν αν θα ψηφίσουν Γιώργο ή Βενιζέλο.
Αντιθέτως, απούσα ήταν η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου. Μόνο ο γιατρός κ. Γιάννης Μπίτσικας παρακολούθησε την κατάδυση του Σταυρού και μάλιστα τον υποδέχτηκε θερμά ο κόσμος. Μήπως ο κ. Μερκουράκης έπεσε στη θάλασσα και ακόμα ψάχνει το Σταυρό; Μα, δεν είδαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε δυναμικό παρών στον Πειραιά; Απούσα ήταν και η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ.
Άλλη μία ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Σπύρου Μινέττου, ο οποίος προσχώρησε στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με στελέχη από τη Νομαρχιακή. Ο φακός μας κατέγραψε επίσης τις απουσίες του αντιδημάρχου κ. Πανταζή και του Νικυ Γιάκοφλεβ. Την ίδια στιγμή, ο ανδρικός πληθυσμός έψαχνε την όμορφη Νέλλη Μαυρίδου αλλά μάταια... Η μελαχροινή καλλονή ασχολείται με την προεκλογική της εκστρατεία, μια και είναι υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ., υπό την καθοδήγηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στα ... "πράσα πιάσαμε" τους κ.κ. Γιάννη Βουλγαρέλη και Γιώργο Καραμαρούδη να ανταλλάσσουν θερμές χειραψίες με τον κ. Τρύφωνα Μπουγά. Φαίνεται πώς η κριτική, που ασκεί στα δημοτικά συμβούλια ο κ. Τρύφωνας Μπουγάς προς τον κ. Καραμαρούδη λαμβάνεται εποικοδομητικά από τον τελευταίο με στόχο να αφυπνίσει τις παλιές αγωνιστικές του στιγμές.
Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον μεγαλοεργολάβο κ. Τσίγκο, ο οποίος έδωσε το παρών συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Μάλιστα, για πρώτη φορά απόλαυσε τον καφέ του στο Focaccino της Ποσειδώνος αν και συχνάζει στις καφετέριες της Αγίου Αλεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου