ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δεσμεύτηκε από το Κράτος το αποθεματικό ύψους 7 εκατ. ευρώ του δήμου Π.Φαλήρου!


Τι θα κάνει ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης; Θα δώσει ελαφρά τη καρδία τα χρήματα, που μαζεύτηκαν με κόπο από τη φορολογία των δημοτών; Η ... "θηλιά" που λέγεται έλλειψη ρευστότητας συμπαρέσυρε στον κυκεώνα των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων, που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στη χρεοκοπία της χώρας και τους δήμους. Η βόμβα έσκασε σήμερα με την γνωστοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που συνυπέγραψαν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύμφωνα με την οποία θα δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των κρατικών Φορέων και των ΟΤΑ προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της χώρας σε μισθούς και συντάξεις.
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποιο το μέλλον των δήμων μετά από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων τους; Τα χρήματα αυτά είναι από το υστέρημα των δημοτών και κάθε δήμος οφείλει να τα διαθέτει σε έργα και δράσεις προς όφελων των κατοίκων. Πώς θα καταφέρουν οι δήμοι να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με άδεια τα ταμεία τους; Βαδίζουμε προς το δρόμο της πλήρους διάλυσης των πάντων;Ας πάρουμε ως παράδειγμα το δήμο Παλαιού Φαλήρου, που μας αφορά και άμεσα. Είναι ένας πλεονασματικός δήμος με διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό "υπόβαθρο". Πιο συγκεκριμένα, 7 εκατ. ευρώ θα χαθούν από το ταμείο του δήμου! Μπορείτε να το διανοηθείτε;
Οι υποψίες του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τριάντου, ο οποίος "έβλεπε" ότι τα πράγματα θα οδηγούνταν σε αυτό το σημείο επιβεβαιώθηκαν. Ο κ. Τριάντος- δυστυχώς για εμάς- δικαιώθηκε πανηγυρικά για όσα είχε προειδοποιήσει το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη!
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας σκληρή κριτική στο δήμαρχο Π. Φαλήρου του κτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντάς του οτι "κινδυνεύουμε να χάσουμε το οικονομικό πλεόνασμα του δήμου, 7.000.000 ευρώ".
Συγκεκριμένα επισημαίνοντας την κίνηση της Κυβέρνησης να πάρει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με ανταλλαγή ομολόγων εξέφρασε το φόβο οτι η κίνηση αυτή θα επεκταθεί στα αποθεματικά των Δήμων και της Περιφέρειας.
Πρότεινε στο δήμαρχο το μεγάλο αποθεματικό του δήμου ύψους 7.000.000 ευρώ να χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση του υπολοίπου του δανείου για το οίκημα του ΦΛΟΙΣΒΟΥ και να γίνουν έργα υποδομής για τους δημότες του Π. Φαλήρου.
Ο Δήμαρχος αν και δήλωσε προβληματισμένος, πάντα ομιλώντας σε πρώτο πρόσωπο είπε
"εάν τα χρειάζεται η πατρίδα για μισθούς και συντάξεις θα τα ΔΩΣΩ εκεί".
Ο κ. ΤΡΙΑΝΤΟΣ του απάντησε ότι τα χρήματα αυτά είναι από το υστέρημα των Φαληριωτών
και σ' αυτούς πρέπει να επιστρέψουν με έργα υποδομής.
"ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΧΑΣΕΣ...
ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ!!!
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης της πλειοψηφίας που επικροτούσαν και χειροκροτούσαν τη δήλωση του δημάρχου, τώρα τι έχουν να πούν;
Το παίζουν πατριώτες, με χρήματα από τη φορολογία των Δημοτών;" έγραψε ο κ. Τριάντος στο προσωπικό του blog.
Πάντως, η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει "θύελλα" αντιδράσεων! Ένας ένας οι δήμαρχοι δήμων της Αττικής τάσσονται κατά της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης την χαρακτήρισε ως "λανθασμένη πολιτική απόφαση" και προειδοποίησε με κινητοποιήσεις.
Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για "πραξικοπιματική ενέργεια, αντίθετη προς το Σύνταγμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου