ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τέσσερεις συγκρούσεις εξελισσόμενες παράλληλα:

Πρώτη εντός της κυβέρνησης. Δεύτερη εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη με την αντιπολίτευση. Τέταρτη με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Υπάρχει και πέμπτη με το ΚΚΕ, αλλά η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, κάνει την πάπια.
Σήμερα θα αναλύσουμε την ενδοκυβερνητική. Επονται οι άλλες.
Η κυβέρνηση πορεύεται με δόγμα τη δημιουργική σύγχυση: Οι υπουργοί ενοχλούνται από τους αναπληρωτές τους, ενώ αναρμόδιοι υπουργοί κάνουν εισπήδηση στις αρμοδιότητες των αρμοδίων. Ετσι, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ο κ. Μπαλτάς αναγκάζεται να βγάλει δελτίο τύπου ότι οι σχέσεις του με την βαμμένη αλογοουρά του κ. Κουράκου είναι άριστες. Ο κ. Ξυδάκης-είμαι αριστερός, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ- αναζητεί βουλευτή αντιπολίτευσης να κάνει ερώτηση, “γιατί του πήραν τα διοικητικά και τα οικονομικά στο Υπουργείο Παιδείας” κι έμεινε το υπουργείο Πολιτισμού αναπληρωματικό. Καημό μεγάλο…
Στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο Πάνος παρελαύνει στην 5η Λεωφόρο επικεφαλής των τσολιάδων. Η χαρά του δεν κρύβεται και προσφέρει την συνεκμέταλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου στην Αμερικανική κυβέρνηση. Εκείνη έντρομη απαντά ότι “τα πράγματα δεν γίνονται έτσι”, ώστε αναγκάζεται του Μαξίμου να δηλώσει ότι “γι αυτά αποφασίζει ο πρωθυπουργός”. Εντάξει, αλλά ο Αλέξης ρώτησε τον Πάνο; Εκεί εξοργίζεται ο κ.Λαφαζάνης και ανακοινώνει ότι έρχονται οι Ρώσσοι να ερευνήσουν για κοιτάσματα. Μύλος!
O αντιπρόεδρος Δραγασάκης-ο παλιός είμαι αλλιώς- πάει στην Κίνα και συμφωνεί τα του ΟΛΠ με τους Κινέζους, έστω και στρογγυλεμένα. Αλλά ο κ. Δρίτσας- έχω και τη σύζυγο μου υπουργό- απορεί και εξίσταται: Δεν πάει στους Κινέζους ο ΟΛΠ. Το γράφει και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Καλά κρασιά.
Η κ. Βαλαβάνη, αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι θα αυξήσει το ΦΠΑ σε Μύκονο, Σύρο και Σαντορίνη. Ασε που είναι αντισυνταγματικό, βγαίνουν και στα κάγκελα οι δήμαρχοι. Εκεί επεμβαίνει του Μαξίμου και την αδειάζει, ενώ ο Βαρουφάκης- ουάου ποια είναι η Νάντια;-δηλώνει: Αύξηση ΦΠΑ δεν υπογράφω.
Και η κορύφωση: Δεν θέλω ανθρώπους χωρίς πρόσωπο-διάβαζε κουκουλοφόρους- να μου καίνε αστυνομικούς λέει ο Πανούσης. Δεν θέλω αστυφύλακες ούτε ζωγραφιστούς λέει ο Βούτσης. Οπότε τσουπ! το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετακομίζει υπο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που δεν υφίσταται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.
Ηγουν , τουτέστιν δηλαδή: Μπερδέψανε την εβδομάδα των Παθών με το τριώδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου