ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αποχαιρετώντας την «Αλεξάνδρεια»!


Στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διαμήνυσε ενθαρρυντικά ότι θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ευρώ στις συναλλαγές της, αλλά, έξω από το ανυπόφορο πλαίσιο της αποτυχημένης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου που βύθισε την ελληνική κοινωνία σε παρατεταμένη ύφεση και βαθειά φτώχεια.
Μετά από μια τρίμηνη επίδειξη ασύγγνωστου ερασιτεχνισμού και θεαματικής ανεπάρκειας, ο ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι αδυνατεί να εμπνεύσει ανανεωτικές ρήξεις, μήπως και γινόταν, «ένα καλύτερο μηδέν».
Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, μια κυβέρνηση αστικής μάλλον διαχείρισης, οδηγούνται σε πικρή συνθηκολόγηση, επειδή, όπως και οι προηγούμενες δεν είχαν σχέδιο- είχαν κάμποσες (ενδιαφέρουσες στ΄ αλήθεια…) ιδέες και πολλές ανεδαφικές προσδοκίες- κι ούτε ποτέ προβληματίστηκαν σοβαρά για τη φυσιογνωμία της χώρας, τη θέση της στον σύγχρονο κόσμο και τις ζωτικές προβολές αυτού του τόπου και του λαού του στο μέλλον.



Πολιτικά, ασφαλώς, οι μέρες που έρχονται θα είναι ενδιαφέρουσες. Έχουν όμως τη στυφή διαπίστωση ότι μπροστά μας ανοίγεται μια νέα εποχή χαμηλών προσδοκιών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου