ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει, πεινάω…!


Μικρά παιδιά πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας της πείνας και της ανέχειας
Την ώρα που οι δανειστές ανεβάζουν συνεχώς τις παράλογες απαιτήσεις τους ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση συνεχώς νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως περεταίρω περικοπές στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, στην Ελλάδα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης μικρά παιδιά λιμοκτονούν μαζί με τους άπορους γονείς τους…
Ενδεικτική της εξαθλίωσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι η τραγική περίπτωση επτάχρονου κοριτσιού στην Πάτρα, που διαγνώσθηκε με κατάθλιψη εξαιτίας της φτώχειας που θερίζει την οικογένειά της.
Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν, το μικρό παιδί ζει μέσα σε συνθήκες απόλυτης ένδειας, με τους γονείς της πολλές φορές να αδυνατούν να της εξασφαλίσουν ακόμη και τροφή.
Το περιστατικό είναι επίσημα καταγεγραμμένο από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ανήλικου παιδιού που σε μια τόσο τρυφερή ηλικία αναγκάζεται να βιώσει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης.
Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεκάχρονη εμφάνισε νευρική ανορεξία εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου