ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Υμηττό- Απειλούνται κατοικίες

Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Υμηττό. Η φωτιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη.
Στην περιοχή των Προσφυγικών η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Οπως καταγγέλλουν δεν έχει φτάσει στο σημείο Πυροσβεστική.

Ολη η Αττική έχει καλυφθεί από καπνούς ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το μέτωπο να έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Ο δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια ότι δεν επιχειρούν αεροπλάνα και υπάρχουν μόνο επίγειες δυνάμεις. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά.

Η εστία της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σχεδόν ένα τέταρτο πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πεζοπόρα τμήματα και Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχουν κινητοποιήσει τα εναέρια να μεταβούν ώστε να επιχειρήσουν στο έργο κατάσβεσης.

Το μέτωπο αρχικά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λ.Κατεχάκη.

Στο υπουργείο Αμύνης βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός. Στην συνέχεια θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τον συντονισμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου