ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Το..."αποφασίζω και διατάσσω" του αντιδημάρχου Φωστηρόπουλου προκάλεσε αλαλούμ στο δημοτικό συμβούλιο Π.Φαλήρου!

Απίστευτα και όμως... ελληνικά είναι όσα συμβαίνουν στο δήμο Παλαιού Φαλήρου! Αναφερόμαστε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν ... "εικονική". Για τα μάτια του κόσμου δηλαδή, πώς αλλιώς να σας το γράψουμε για να το καταλάβετε!
Μία συνεδρίαση στην οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν ... μαριονέτες, για να "παίξουν" ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης και οι αντιδήμαρχοί του το "παιχνιδάκι" τους! Για το λόγο αυτό αρκετοί είναι εκείνοι που αντέδρασαν και ξεσηκώθηκαν και αναφερόμαστε όχι μόνο στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και σε ορισμένους της παράταξης του Διονύση Χατζηδάκη!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε τι εννοούμε! Αποφασίστηκε η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα συζητούνταν ένα και μοναδικό θέμα! Ποιο ήταν αυτό; 

 Το δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να εγκρίνει προϋπολογισμό ύψους περίπου 3.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "Άλμα". Μέρος των χρημάτων αυτών επρόκειτο να δαπανηθεί για την εκτύπωση φυλλαδίων και άλλων εξόδων για επικείμενη εκδήλωση του συλλόγου.
Στη συνέχεια φαίνεται πώς κάποιος άλλαξε γνώμη (ή ίσως δεν τον συνέφερε να πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων) με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη ματαίωση της συνεδρίασης. Αντ' αυτού ενημερώθηκαν ότι θα ψηφίσουν τηλεφωνικώς για το θέμα της ημερήσιας διάταξης!
Όπως ήταν φυσικό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής κ.κ. Τρύφωνας Μπουγάς και Σωτήρης Μεταξάς αντέδρασαν τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι το προς συζήτηση θέμα είναι οικονομικής φύσεως και η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με δέουσα προσοχή!
Έτσι, λοιπόν αφού απερρίφθη και η εκδοχή της τηλεφωνικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου σε νέα ημερομηνία.
Και πάλι, έντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνα Μπουγά ο οποίος προσερχόμενος στο συμβούλιο δήλωσε τα εξής: "πώς είναι δυνατόν ένα τακτικό θέμα να γίνεται έκτακτο; Ήρθαμε εδώ για να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό και να εγκρίνουμε ένα ποσό ώστε να εκτυπωθούν προσκλήσεις για επικείμενη εκδήλωση του συλλόγου "Άλμα" και διαπιστώσαμε προς έκπληξή μας ότι οι εν λόγω προσκλήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί με εντολή της δημοτικής αρχής. Τι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι; Μαριονέτες; Καταγγέλω τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ως μη νόμιμη και θα προβώ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ακυρωθεί".
"Γιατί μας καλέσατε εδώ κ.Φωστηρόπουλε, αφού έχετε ήδη εκτυπώσει τα φυλλάδια της εκδήλωσης;" άρχισαν να φωνάζουν και πολλοί ακόμα παρευρισκόμενοι!
Όταν ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία για το κόστος, η δημοτική αρχή ανέφερε ότι τα φυλλάδια κόστισαν 1.700 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτυπώθηκαν 9.000 φυλλάδια.
Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε η δημοτική σύμβουλος κ. Νέλλη Μαυρίδου, η οποία εξέφρασε τις ενστάσεις της τόσο για το γεγονός ότι παραγκωνίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού κλήθηκαν να ψηφίσουν για κάτι, η υλοποίηση του οποίου είχε ήδη πραγματοποιηθεί από το δήμο όσο και για το κόστος των εκτυπώσεων αφού της φάνηκε υπέρογκο.
Μάλιστα, η ίδια συγκεντρώνοντας στοιχεία της αγοράς ανέφερε ότι η εκτύπωση των συγεκριμένων φυλλαδίων θα μπορούσε να είχε στοιχίσει πολύ λιγότερα (περίπου 600 ευρώ) αν ο δήμος είχε φροντίσει να πάρει προσφορές από καταστήματα και να επιλέξει την πιο συμφέρουσα λύση.
Η κ. Μαυρίδου έκανε λόγο για υπερτιμολόγηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "χάνονται λεφτά στο δρόμο, παίρνουν εκτυπώσεις χωρίς διαγωνισμό". Λεφτά, τα οποία όπως επεσήμανε θα μπορούσαν να αποταμιευθούν και να δοθούν για την κάλυψη διαφόρων αναγκών !
Η συγκεκριμένη περίπτωση όπως όλα δείχνουν αποτελεί απτό παράδειγμα αδιαφανούς οικονομικής συναλλαγής ή επιπόλαιης οικονομικής διαχείρισης, διεγείροντας ποικίλλα ερωτήματα. Τη στιγμή μάλιστα, που βιώνουμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο και ακόμα και το τελευταίο ευρώ θα μπορούσε να φανεί σωτήριο. 

Οι κ.κ. Τρύφωνας Μπουγάς και Σωτήρης Μεταξάς της Ελληνικής Αυγής δείχνοντας την αγανάκτισή τους ανέφεραν ότι θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ακυρωθεί το δημοτικό συμβούλιο και να μην ισχύσει η απόφαση ψηφίσεως του προϋπολογισμού .
"Ο πρόεδρος έπρεπε να είχε ανακοινώσει τα θέματα της ημερησίας διατάξεως τρεις ημέρες πριν από τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι το οποίο δεν έγινε" ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τρύφωνας Μπουγάς.
Επίσης, ο κ. Μπουγάς αποκάλυψε τη μεθοδευμένη τακτική που ακολουθήθηκε στις διαδικασίες σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας ότι "είχαν ενημερώσει μία επιτροπή που ασχολείται με την παραμονή των λαθρομεταναστών στα νότια προάστια ότι θα συζητούνταν το θέμα της μεταφοράς τους στο Ελληνικό για να αποπροσανατολίσουν τους συμβούλους και να περάσουν το θέμα που ήθελαν. Μόνο κάποιος που θα είχε οικονομικό όφελος θα σκεφτόταν και θα έπραττε κάτι τέτοιο".
Το θέμα όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια μια και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια! Τώρα για όσους κάνουν ... "μαγειρέματα" ... ας πρόσεχαν γιατί...

 Υ.Γ.Η φιλανθρωπία αναπτύσσεται κυρίως σε κοινωνίες, όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η υπανάπτυξη. Αφού τα άτομα τέτοιων κοινωνιών αφεθούν να εξαθλιωθούν τελείως, τότε τους παρέχεται η φιλανθρωπία, ένα «ξεροκόμματο» δηλαδή, για το οποίο θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και να εκλιπαρούν και για το επόμενο. Αυτό δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης στον φιλάνθρωπο, ο οποίος νιώθει ευτυχής, που δεν είναι κι αυτός τόσο εξαθλιωμένος κι ευχαριστεί τα πολιτικά λαμόγια. Με τη φιλανθρωπία ενισχύεται η σχέση εξάρτησης εξαθλιωμένου ποιμνίου - πολιτικού εξουσιαστή. Αποτελεί ένα από τα χειρότερα συναισθήματα, που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος, το οποίο βέβαια καλλιεργούν κι έχουν εκμεταλλευτεί δεόντως. Καταλήγοντας να τονίσουμε ότι είναι καραγκιοζιλίκια αυτά που κάνουν οι τοπικοί μας άρχοντες… μόνο να κάνουν δημόσια προβολή με ξένα κόλυβα είναι ικανοί...
Η διαπλοκή, η διαφθορά, η εκμετάλλευση, ο πλουτισμός, η υποκρισία, το ψέμα, ο εξουσιασμός και πολλά άλλα άχραντα πάθη κρύβονται πίσω σχεδόν από κάθε «φιλανθρωπική» εταιρεία. Η αφύπνιση των κοιμώμενων συνανθρώπων μας, είναι το μοναδικό ξεκίνημα για ένα καλύτερο κόσμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου