ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Το Poseidon «στέλνει» το δήμαρχο Π.Φαλήρου Δ.Χατζηδάκη στο πειθαρχικό!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει προβεί σε έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη με αφορμή την πολυσυζητημένη υπόθεση του ξενοδοχείου Poseidon! Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης έχει κληθεί σε απολογία για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

Το Faliro Press News σας ενημερώνει πρώτο και με εγκυρότητα για τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση αυτή, έχοντας απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ότι το εν λόγω έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του Διονύση Χατζηδάκη έχει κοινοποιηθεί και στο Συνήγορο του Πολίτη! Ως εκ τούτου η υπόθεση έχει πάρει μη αναστρέψιμη τροπή και κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή!

Το Poseidon διατηρεί σε τμήμα της παραλίας- ακριβώς μπροστά από το κτίριο του ξενοδοχείου- κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα. Όπως προέκυψε κατόπιν αυτοψιών των αρμοδίων υπηρεσιών το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διαθέτει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας! Παρ’ όλα αυτά παραμένει ανοιχτό κανονικά!

Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης, φαίνεται να μην παραδέχεται τα παραπάνω- αν και προκύπτουν από επίσημα έγγραφα υπηρεσιών- υποστηρίζοντας ότι σε ότι αφορά στο δήμο είναι καθόλα νομότυπος! Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι στο μόνο σημείο όπου εμπλέκεται ο δήμος, είναι στη χορήγηση άδειας τραπεζοκαθισμάτων, η οποία έχει δοθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Το θέμα απασχόλησε τόσο το δήμαρχο όσο και τους δημοτικούς συμβούλους Παλαιού Φαλήρου σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κατά το οποίο μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης φανερά εκνευρισμένος ανέφερε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι μασάω ταραμά».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «το ξενοδοχείο, εδώ και πολλά χρόνια (από το 1975-80), νοικιάζει ένα κομμάτι 4.000 τ.μ. από την ΕΤΑΔ (ανήκει στην ΕΤΑΔ στα πρώην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) για εκμετάλλευση και πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό για να κάνει χρήση βάσει ενός νόμου. Ξενοδοχείο, το οποίο έχει μπροστά του θάλασσα μπορεί να πάρει και να εκμεταλλεύεται ένα κομμάτι της παραλίας. Η μόνη εμπλοκή που έχει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου σε αυτό είναι εάν θα του δώσουμε άδεια τραπεζοκαθισμάτων. Από το 1992-93 έχει πάρει άδεια με συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα σφραγισμένο από την ΕΤΑΔ, η άδειά του ισχύει και από εκεί και πέρα επειδή έχει μία αντιδικία με τον κ. Ράπτη, έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την εκμετάλλευση της συγκεκριμένης περιοχής. Έχουν τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα πλέον, από αυτούς νοικιάζει, αυτούς πληρώνει. Το μόνο που κάνουμε εμείς είναι ότι δίνουμε άδεια τραπεζοκαθισμάτων όπως προβλέπεται και από τη νομική υπηρεσία μπορούν να σας στείλουν τα νομικά έγγραφα και την απόφαση που έχουμε πάρει. Δεν μπορώ να του αφαιρέσω την άδεια που του δώσανε για το ισόγειο για να μεταφέρει τρόφιμα για τις ανάγκες των πελατών του, όπως λέει ο ΕΟΤ, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Τόσα χρόνια λειτουργεί έτσι το ξενοδοχείο».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα μπορείτε να το βρείτε στο εξής λινκ:
http://faliropressnews.blogspot.gr/2016/03/poseidon.html

Επίσης, προ μηνών είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Παλαιό Φάληρο όταν ο φωτογραφικός φακός του Faliro Press News είχε «τσακώσει» σερβιτόρο του Poseidon να κάνει τον κασκαντέρ με το δίσκο ανά χείρας γεμάτο πιάτα και ποτήρια! Τι θέλουμε να πούμε; Όπως διαπιστώσαμε οι σερβιτόροι του Poseidon πηδούν πάνω από τα κιγκλιδώματα της Ποσειδώνος για να περάσουν απέναντι στην παραλία και να σερβίρουν τους πελάτες, με κίνδυνο της ζωής τους, αφού στο σημείο δεν υπάρχει κάποιο φανάρι ή διάβαση πεζών!

Το εν λόγω δημοσίευμα θα το βρείτε στη διεύθυνση
http://faliropressnews.blogspot.gr/2015/09/blog-post_8.html

Τέλος, το Faliro Press News επικοινώνησε με τον κ. Παναγιώτη Ράπτη, ο οποίος ζητά να συμμορφωθεί το ξενοδοχείο με τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων και να σταματήσει να παρανομεί! Ο κ. Ράπτης σχολιάζοντας τα λεγόμενα του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, τον προέτρεψε «να αφήσει το παραμύθι για τραπεζοκαθίσματα, την ΕΤΑΔ (δεν αδειοδοτεί ποτέ και για τίποτα η ΕΤΑΔ), την νομική του υπηρεσία (το τι λέει είναι πλέον αδιάφορο) και τα περί καταστήματος ισογείου στο ξενοδοχείο (εντελώς άσχετο με την υπόθεση, εντός ξενοδοχείων αδειοδοτεί ο ΕΟΤ και δεν έχει καμιά δουλειά εκεί ο Δήμος πέραν της μουσικής)». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το πρόσφατο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αφορά στη «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ POSEIDON ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ».

Επίσης, ο κ. Ράπτης συμπλήρωσε τα εξής: «Ο δήμαρχος δεν μασάει ταραμά.... Μασάει ταραμά το Δημοτικό Συμβούλιο;

Με τις δημοτικές τουαλέτες τι γίνεται; Με το πάρκινγκ πάνω στην παραλία;

Έχουν αδειοδοτηθεί καταστήματα με τις επωνυμίες, The Place, The Tavern, The bar;

Γιατί εφόσον λειτουργεί κάτω από δέσμια αρμοδιότητα δεν πράττει ως όφειλε μετά από αυτοψία της ΥΔΟΜ τον 2/2014, του Υγειονομικού 4/2015 (άσχετα με το αν υπάρχει ή όχι άδεια λειτουργίας).

Γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του αυτά που λένε με έγγραφα ο Μελιδώνης, το Γραφείο Αδειών και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος;

Γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του αυτά που λέει ο Συνήγορος του Πολίτη;

Γιατί δεν υπακούει σε ανώτερη Αρχή όπως είναι η Αποκεντρωμένη;

Γιατί δεν του εκδίδει μια νέα άδεια του 2016 (που να χει και την σωστή επωνυμία της επιχείρησης) αφού είναι νόμιμος και αντί αυτού προτιμάει να κάνει κάτι απίθανα άλματα λογικής φτάνοντας σε άδεια του 1978 έτσι ώστε να το «βουλώσω»;

Και άλλα πολλά «γιατί»…».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου