ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΑΛΗΡΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ξεπουλάνε όσο-όσο την παραλία Π.Φαλήρου!


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου το θέμα που εισήχθη προς συζήτηση και αφορά το επικείμενο «deal» του δήμου Παλαιού Φαλήρου με το ξενοδοχείο Κοράλλι.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης ζήτησε τη θετική γνωμοδότηση των δημοτικών συμβούλων- την οποία και τελικά έλαβε από την πλειοψηφία αυτών- για τη λήψη απόφασης εγκρίσεως της παραχώρησης στο ξενοδοχείο Κοράλλι τμήματος της παραλίας στο Φλοίσβο έναντι ανταλλάγματος ώστε να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Μετά την τρανταχτή περίπτωση παρανομιών του ξενοδοχείου Ποσειδών, εξαιτίας των οποίων ο δήμος έχει εμπλακεί σε δικαστική περιπέτεια, φαίνεται πώς θα ξαναζήσουμε κάτι αντίστοιχο. Την ιστορία του ξενοδοχείου Ποσειδών μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Και ενώ μέχρι πρότινος ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου επέμενε ότι η παραλία του Παλαιού Φαλήρου θα παραμείνει ελεύθερη για τους δημότες, τώρα έλαβε απόφαση παραχώρησης τμήματός της στο ξενοδοχείο Κοράλλι.

Ποικίλα ερωτήματα προκύπτουν από αυτή την ενέργεια. Αρχικά γιατί εκείνο το κομμάτι της παραλίας που θέλει να πάρει το ξενοδοχείο Κοράλλι είναι το μοναδικο με αμμουδιά δίπλα στο ιστορικό κτίριο του Φλοίσβου. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που προτιμάται από τους Φαληριώτες. Κατά δεύτερον εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το βαθμό καταλληλότητας του νερού για μπάνιο αφού κατά καιρούς σε διάφορες μετρήσεις έχουν εντοπιστεί σε υψηλά ποσοστά επικίνδυνα βακτήρια. Εκτός των παραπάνω, σύμφωνα με τη νομοθεσία για να γίνει μία τέτοιου είδους παραχώρηση, η παραλία θα πρέπει να συνορεύει με το ξενοδοχείο, κάτι το οποίο δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η νομικός και δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου κ. Χαρά Γιαννοπούλου στην εισήγησή της ανέφερε ότι «είμαι σύμφωνη, έχω δει και την εισήγηση, η οποία είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, απλά θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε ότι αφορά το κομμάτι που είναι μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος και όχι το χώρο που είναι γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο για να μπουν τραπεζοκαθίσματα». Άλλωστε, είναι γνωστή η πρόθεση της κας Γιαννοπούλου για την όσο μεγαλύτερη αξιοποίηση της παραλίας από ιδιώτες ώστε η περιοχή να διατηρείται καθαρή. Όμως, απ’ ότι φαίνεται σε αυτή την περίπτωση δεν έχει μελετήσει καλά τη νομοθεσία!

Η απάντηση του δημάρχου: «Όχι, ισχύει μόνο για το κομμάτι μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος. Δίνουμε το χώρο εκεί και μάλιστα εγώ δεν νομίζω ότι χωράει περισσότερες από 8 με 9 ομπρέλες, θα βάλουμε και ένα δίχτυ στη θάλασσα για να μην μπαίνουν φύκια και τίποτα άλλο. Θα πληρώνει το ξενοδοχείο γι’ αυτό το πράγμα. Το δικαιούται σύμφωνα με το νόμο και νομίζω ότι θα είναι ωραίο γιατί θα ομορφύνει η περιοχή! Δεν μ’ ενδιαφέρει να προχωρήσω σε εμπορική χρήση της παραλίας, εδώ ο κόσμος που έρχεται είναι κόσμος που δεν έχει να φάει. Δεν μ’ ενδιαφέρουν τα στριγκάκια και οι πασαρέλες!».Κάτι δεν μας λεει καλά ο δήμαρχος!
Ο κόσμος που δεν έχει να φάει θα πρέπει να πληρώνει στο ξενοδοχείο Κοράλλι για να καθίσει στη μοναδική αμμουδιά που είναι μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος;

Ο αντιδήμαρχος Πόλης κ. Ανδρέας Δούμας είπε ότι οι ομπρέλες σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον πέντε μέτρα από τη θάλασσα, εκφράζοντας ανησυχίες για το κατά πόσο είναι εφικτό να τηρηθεί αυτό το όριο στη συγκεκριμένη περιοχή μια και ο χώρος είναι ήδη περιορισμένος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου κ. Κώστας Μερκουράκης ανέφερε ότι «δεν είμαστε αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική . Αλλά οφείλουμε να εξετάσουμε όλες τις πλευρές του ζητήματος για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μία απόφαση. Παρ΄ όλα αυτά σύμφωνα με το νόμο η παραλία θα πρέπει να συνορεύει με το ξενοδοχείο για να δοθεί προς εκμετάλλευση. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καμία σχέση η παραλία με το ξενοδοχείο Κοράλλι. Γιατί να μην προχωρήσουμε σε διαγωνισμό από τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι; Και συνήθως τέτοιες ενέργειες αρχίζουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά καταλήγουν σε τερατουργήματα. Και αναφέρομαι στο ξενοδοχείο Ποσειδών, το οποίο έχει δημιουργήσει αντίστοιχο πρόβλημα και έχει υπερβεί τα όρια ανοχής της δημοτικής αρχής». Τελικά η παράταξη του κ. Μερκουράκη ψήφισε λευκό στην πρόταση πλην μιας δημοτικής του συμβούλου, η οποία ψήφισε "ναι". Μάλλον ξέχασε ο κ.Μερκουράκης ότι πέρυσι τέτοιο καιρό μάζευε υπογραφές για να παραμείνουν οι ακτές του Φαλήρου ελεύθερες στους δημότες. Τι έχει αλλάξει από τότε;
ΟΥΑΙ σε σας Φαρισαίοι  υποκριταί διαβάσετε εδω http://www.rak-pfalirou.gr/?p=1051
 

Την αντίθεσή του και τις επιφυλάξεις του για την παραχώρηση τμήματος της παραλίας στο ξενοδοχείο Κοράλλι εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος καταψήφισε την πρόταση. «Είναι από τους λίγους χώρους που έχει το Φάληρο για ελεύθερη πρόσβαση και είναι κρίμα να δοθεί. Εξάλλου υπάρχει και το κακό προηγούμενο του Ποσειδών, από το οποίο έχουν προκύψει πολλά προβλήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφων Μπουγάς,ο οποίος ανέφερε ότι «πάμε να οδηγήσουμε τον κόσμο να κάνει μπάνιο σε συγκεκριμένο χώρο. Είναι καθαρά τα νερά; Οι τελευταίες μετρήσεις δεν βγάζουν καθαρή την περιοχή για τους λουόμενους. Αν κάποιος τουρίστας κάνει μπάνιο, κολλήσει κάτι και μετά μας κάνει αγωγή τι θα γίνει; Δηλαδή πώς θα δώσουμε άδεια στο ξενοδοχείο για κάτι τέτοιο χωρίς να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους; Εμείς θέλουμε ελεύθερη παραλία για όλους. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρημένη από τους μετανάστες, οι οποίοι έχουν κάνει σε πολλά σημεία κατάληψη. Αύριο μεθαύριο το ξενοδοχείο θα αρχίσει να σερβίρει και κανένα καφεδάκι, θα βάλει και τραπεζοκαθίσματα στο Φλοίσβο και τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα». Η Ελληνική Αυγή επίσης καταψήφισε την πρόταση. Ο κ. Μπουγάς δε, ανέφερε ότι θα προσβάλει την απόφαση που θα ληφθεί για παραχώρηση της παραλίας στο Κοράλλι γιατί όπως είπε είναι παράνομη. 


Κατά της προτάσεως ψήφισε και η παράταξη του ΚΚΕ, ενώ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εμείς για το Φάληρο" Δημήτρης Πιτούλης ψήφισε "ναι". 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου