ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Νέο «χτύπημα» Μπουγά σε Χατζηδάκη: Ζητά με προσφυγή του να ακυρωθεί η απόφαση παραχωρήσεως της παραλίας Π.Φαλήρου σε ιδιώτες!

 
Το ΄πε και το ΄κανε ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Παλαιού Φαλήρου π. Αντιδήμαρχος κ. Τρύφωνας Μπουγάς! Κατέθεσε ειδική διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου με θέμα την παραχώρηση στο ξενοδοχείο «Κοράλλι» έναντι ανταλλάγματος τμήματος της παραλίας μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβος για εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένης της τοποθετήσεως ομπρελών και ξαπλωστρών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 153/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ελήφθη στις 20 Μαΐου 2016. Η συγκεκριμένη απόφαση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση διότι καθιστά απαγορευτική την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία Φαλήρου. Την κατάθεση της προσφυγής του κ. Μπουγά αποκάλυψε πρώτη η τοπική εφημερίδα Παλαιού Φαλήρου «The F Times».
 

Ήδη ένα άλλο μεγάλο μέρος της παραλίας έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια προς εκμετάλλευση στο ξενοδοχείο «Ποσειδών», ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα για το οποίο ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις και μάλιστα έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια. Και όλα αυτά τη στιγμή, που ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης υποστήριζε μέχρι πρότινος ενώπιον των δημοτικών του συμβούλων ότι είναι υπέρμαχος να παραμείνει η παραλία Παλαιού Φαλήρου ελεύθερη για τους πολίτες!

Μπροστά λοιπόν στον εμφανή κίνδυνο να εμπορευματοποιηθεί σταδιακά ολόκληρη η παραλία Παλαιού Φαλήρου η Ελληνική Αυγή Παλαιού Φαλήρου δεν έμεινε αδρανής ασκώντας απλά στα λόγια αντιπολιτευτική πολιτική. Ο κ. Τρύφωνας Μπουγάς πέρασε στην πράξη καταθέτοντας την εν λόγω προσφυγή με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στο «deal» του δήμου Παλαιού Φαλήρου με το ξενοδοχείο «Κοράλλι» και να ανασταλεί η εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της προσφυγής του με την αιτιολογία ότι θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον.

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο ο κ. Μπουγάς προσέφυγε κατά της αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται η παραχώρηση χωρίς δημοπρασία τμήματος αιγιαλού προς χρήση σε όσους έχουν όμορες ξενοδοχειακές μονάδες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταξύ της παραλίας Παλαιού Φαλήρου που θα δοθεί προς εκμετάλλευση και του ξενοδοχείου «Κοράλλι» μεσολαβεί μία πολύ μεγάλη απόσταση.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο ο προς παραχώρηση χώρος δεν βρίσκεται έμπροσθεν του ξενοδοχείου όπως προβλέπει ο νόμος αλλά λοξά και προς τα δυτικά. Την ίδια στιγμή ο κ. Μπουγάς χαρακτηρίζει στην προσφυγή του το τοπογραφικό διάγραμμα που επισύναψε στην αίτησή του το ξενοδοχείο ως «απλό σκαρίφημα, σκοπίμως ασαφές και ατεκμηρίωτο».

Με βάση τα παραπάνω, όπως αναφέρεται στην προσφυγή του κ. Μπουγά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου για την παραχώρηση της παραλίας είναι παράνομη, άκυρη και καταχρηστική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου