ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

"Έστησε στον τοίχο" ο Γιώργος Βασιλείου το δήμαρχο Χατζηδάκη για το Sea Park!

«Φωτιά» έβαλε στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Βασιλείου θέτοντας καίρια οικονομικά ζητήματα κατά τη συζήτηση του ισολογισμού 2015.

Ο κ. Βασιλείου άρχισε τις ερωτήσεις του με το θέμα του αναψυκτηρίου στο Sea Park, απευθυνόμενος τόσο προς τις ορκωτές λογίστριες που ήταν παρούσες όσο και προς το δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη.



«Ο κ. Μαριόλης, ο ενοικιαστής του αναψυκτηρίου στο Sea Park λήγει η σύμβασή του και σε λίγο καιρό θα μας μείνει ένα χρέος. Και είναι ένα βασικό ποσό χρέους γιατί αυτό το χρέος μετά –κατά πάσα πιθανότητα- θα πάει στα αποτελέσματα χρήσεως» ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

Χατζηδάκης: «Ο κ. Μαριόλης χρωστάει περίπου 440.000 ευρώ, τα οποία τα έχει βάλει σε ρύθμιση. Αποδίδει το ρυθμισμένο αυτό ποσό με τις δόσεις του που είναι 8.500 ευρώ.

Επίσης, έχουμε στα χέρια μας μία εγγυητική επιστολή 300.000 ευρώ. Με το τέλος του χρόνου εάν τυχόν δεν πληρώσει τη ρύθμιση αυτομάτως μπαίνει στην εφορία και καταγράφεται.

Δεύτερον, δεν υπάρχει περίπτωση με το τέλος του χρόνου να μην εξαργυρώσουμε την εγγυητική επιστολή εάν δεν καταβάλει τις δόσεις».

Βασιλείου: «Από τη στιγμή που δεν πληρώνει τα τρέχοντα ενοίκια από το Μάϊο έως τώρα, τα οποία είναι γύρω στις 60.000 ευρώ , άρα είναι συν 60.000 ευρώ και γι΄αυτό βάζω το ποσό των 500.000 ευρώ».

Χατζηδάκης: «Όντως χρωστάει 60.000 ευρώ, όμως κάθε μήνα έρχεται και προσθέτει».

Βασιλείου: «Ο νόμος λέει ότι εάν κάποιος χρωστάει δεν μπορεί να έχει ρύθμιση και εάν έρθει το Ελεγκτικό θα έχουμε πρόβλημα».

Χατζηδάκης: «Τα λεφτά που χρωστάει, μπήκε σε ρύθμιση τα πληρώνει. Αυτή τη στιγμή χρωστάει Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο. Έρχεται κάθε μήνα και πληρώνει αυτά που μπορεί να πληρώσει. Τέλος του χρόνου εάν δεν τα έχει πληρώσει θα εξαργυρώσω την εγγυητική των 300.000 ευρώ».

Βασιλείου: «Πάλι θα υπάρχει μία διαφορά 200.000 ευρώ»

Χατζηδάκης: «Δεν μπορεί, 200.000 ευρώ είναι ρύθμιση, πρέπει να τα πληρώσει»

Βασιλείου: «Πέρα από αυτό, βλέπω συνέχεια και βάζετε συναλλαγματικές διαφορές, που προέρχονται από το δάνειο το Ελβετικό. Απ΄ότι κατάλαβα θα πληρώσουμε γύρω στα 8 με 8.300 εκατ. για το Φλοίσβο. Είναι ένα ακίνητο περίπου 300 μέτρα, το οποίο μας στοίχισε γύρω στα 8.300 από τα οποία το 1 εκατ. είναι τόκοι και τα υπόλοιπα είναι συναλλαγματικές διαφορές. Για να καταλάβετε φτιάξαμε ολόκληρο γήπεδο και στοίχισε 6 εκατ. και τα 8 είναι πάρα πολλά για ένα κτίριο σαν τον Φλοίσβο».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου ζήτησε να μάθει πόσο είναι το ποσό που έχει βεβαιώσει έως τώρα ο δήμος για τις κλήσεις και πόσα χρήματα έχει εισπράξει.

Η ορκωτή λογίστρια έκανε λόγο για αναλυτική καταγραφή των επισφαλών απαιτήσεων γενικότερα για τις οποίες έχει γίνει πρόβλεψη ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι οι ορκωτοί ελεγκτές θα έπρεπε να γνωρίζουν ακριβώς τα ποσά εφόσον έχουν κάνει έλεγχο.

Τέλος, ο ίδιος ρώτησε «τι είναι αυτό που μας εμποδίζει σαν δήμο να κλείσουμε το θέμα με τις αποθήκες;» για να πάρει την απάντηση ότι «απογραφή γίνεται αλλά δεν έχει μηχανογραφηθεί στο πληροφοριακό σύστημα». 





Δείτε το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου