ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΦΑΛΗΡΙΩΤΕΣ- ΦΑΛΗΡΙΩΤΙΣΕΣ SOS ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ – ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ


 

Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από τις 16 έως και τις 24 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών προχώρησε και το 2017, για 38η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.
Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από τις 16 έως και τις 24 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί δραματικά -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ- ο παράγοντας της «τυχαιότητας», κάτι το οποίο συμβάλλει στην αξιοπιστία αλλά και στην ακρίβεια του αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΚΟΕ διαθέτει ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήρια. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται σε ειδικό ένθετο της εφημερίδας του Κέντρου «ΟΙΚΟνομια» και θα προσκομισθούν αυτή την εβδομάδα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,Η περιοχή από τον Πειραιά έως Καβούρι με ποσοστό ακατάλληλων ακτών 60%

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, οι αρμόδιες Διευθύνσεις των Νομαρχιακών
Aυτοδιοικήσεων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι λιμενικές αρχές και ο ΕΟΤ υποχρεούνται να συνεργασθούν για την εφαρμογή ανασταλτικών μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στη σήμανση περί της ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ τι έχει να μας πει ? Θα βρει κάποιον τρόπο να προστατέψει τους Φαληριώτες ή θα συνεχίσει το σοου με τέτοια καραγκιοζιλίκια φωτογραφίες χαζοχαμόγελων. Θέλουν να μας παρουσιάσουν μερικά “ψήγματα χαράς” και δεν μας λένε το μεγάλο μυστικό: Ακατάλληλη και άκρως επικίνδυνη η παραλία του Φαλήρου για μπάνιο κυρίες και κύριοι,της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ...Καλή η επιδότηση απο το ταμείο του δήμου για μπλουζάκια, καπελέκια,γαντάκια...έχετε ελείψεις,χρειάζεστε και πετσέτες να σκουπίζετε τον ιδρώτα σας απο την μεγάλη κούραση.
Να κάνουμε κονωνική προσφορά, αλλά από αγάπη, όχι για επίδειξη.
 
 Ο κίνδυνος για την υγεία από τους εντερόκοκκους
 

Οι εντερόκοκκοι («εντερικοί κόκκοι») είναι μικροοργανισμοί και συγκεκριμένα βακτήρια. Η ποιότητα του θαλασσινού νερού εξαρτάται και από την ποσότητα των βακτηρίων αυτών που υπάρχουν.
Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, η αυξημένη ποσότητα εντερόκοκκων στο νερό που κολυμπάμε μπορεί να προκαλέσει:
- ουρολοιμώξεις
- μικροβιαιμία/ενδοκαρδίτιδα (τόσο σε προσθετικές όσο και σε ακέραιες βαλβίδες)
- ενδοκοιλιακές και πυελικές λοιμώξεις. Σπανιότερα λοιμώξεις τραυμάτων, εγκαυμάτων, μηνιγγίτιδα και νεογνική σήψη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου