ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Με τους διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ´Αντε Γεια Ν.Δ.


Οποιος νομίζει ότι οι αθρόοι στενά κομματικοί και επομένως άκρως συμβολικοί διορισμοί προσώπων σε δημόσια αξιώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται με συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική κάνει λάθος.Πολλοί αναρωτιούνται αν στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται πλέον τα προφανή, ότι δηλαδή το να διορίζεις σε διοικητικά συμβούλια πρόσωπα με στενά κομματικά κριτήρια, «ημέτερους» κ.λπ. προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, εξοργίζει τους νέους που δεν έχουν δουλειά, απογοητεύει όσους πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει κάτι νέο κ.ο.κ.Η προσωπική μου γνώμη και εξήγηση σχετικά με το γιατί το κάνουν αυτό είναι απλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει ότι ούτως ή άλλως... θα βαρέσει ισπανική υποχώρηση είτε σε έναν είτε σε ενάμιση χρόνο, τα στόρι της ανάπτυξης και της οικονομικής ευμάρειας δεν βγαίνουν (ούτε στον Σαμαρά βγήκαν!), η μεγάλη ιδέα της υποκατάστασης της Κεντροαριστεράς από τους ίδιους δεν περπατάει, άρα τι μένει;

Μα τι άλλο από το να περιχαρακώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, να κρατήσουμε ό,τι μπορούμε πάση θυσία για την επόμενη μέρα.

Να δώσουμε σήμα στους δικούς μας ότι τους προσέχουμε τώρα που είμαστε στα πράγματα, αλλά και σε έναν ακόμα απελπισμένο κόσμο χωρίς δουλειά από την κρίση (που ανθρώπινα δεν τολμά ή δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα), ότι με εμάς μπορεί και να διοριστεί, μπορεί και να φάει ένα κομμάτι ψωμί.

Εκτιμώ ότι το 2018 το κόλπο με τους διορισμούς κομματικών στελεχών αλλά και γενικώς των διορισμών στο Δημόσιο και τους δήμους θα ξεφύγει τελείως από το πλαίσιο που έχουν θέσει τα μνημόνια και η τρόικα. Θα διορίζει η κυβέρνηση όπου βρει χιλιάδες πολίτες εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ κ.λπ. με συμβάσεις που χρονικά θα φτάνουν κάπου εκεί κοντά στον χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Και ας φωνάζει η τρόικα, έτσι κι αλλιώς λεφτά δεν δίνουν στους ιδιώτες, το κράτος χρωστά 5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, άρα τα κρατικά ταμεία έχουν ρευστό. Επομένως, δεν έχουμε και πολλή ανάγκη τους δανειστές. Θα διορίζει και θα τάζει διορισμούς όλο το 2018 και θα δίνει και κάνα 300άρι ευρώ ως δώρο κάθε τόσο σε κάποια κοινωνική ομάδα, όπως έκανε τα περασμένα Χριστούγεννα.

Οι αναλυτές τάσεων στο κυβερνών κόμμα -όσο και στη Ν.Δ.- έχουν καταλήξει ότι με αυτά τα πολιτικά τερτίπια μπορεί να μην κερδίζεις πλέον εκλογές, αλλά δεν εξαφανίζεσαι ως κόμμα. Γι' αυτό και βρίσκουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ περί το 17%-18%, γεγονός που του επιτρέπει να φτάσει στο 20% στις εκλογές ή και στο 22%. Ασχέτως αν μπορεί ταυτοχρόνως και η Ν.Δ. να φτάσει στο 38%-40%. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνεται, όπως λένε οι ίδιοι αναλυτές. Τώρα βέβαια ίσως αγνοούν τις φυγόκεντρες τάσεις που θα δημιουργηθούν όταν πέσει από την εξουσία. Και το ΠΑΣΟΚ πήρε 16% όταν έπεσε από την κυβέρνηση και κατέληξε κοντά στο 4%.

Οταν έρθει λοιπόν η ώρα των εκλογών, ο κ. Τσίπρας θα θέσει το δίλημμα στον αφελή διορισμένο: «Ή θα μας ψηφίσεις εσύ και η οικογένειά σου ή θα σε διώξει ο Μητσοτάκης». Ασφαλώς και όσοι διορισμοί είναι πάνω από το όριο του μνημονίου (που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση) εντέλει θα ακυρωθούν ή δεν θα γίνουν ποτέ. Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θα είναι καν στην κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει.

Με δυο λόγια, η τοποθέτηση ενός προβεβλημένου στελέχους του στον ΟΑΣΘ -ασχέτως των ικανοτήτων που μπορεί να έχει- θεωρώ ότι έγινε ακριβώς για να σηματοδοτήσει τη στρατηγική των επόμενων μηνών και μέχρι την εκλογική μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου