ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ο βιαστής της Συνθήκης της Λωζάνης


Δεν αντιλαμβάνομαι γιατι φοβόμαστε να μιλήσουμε για την Συνθήκη της Λωζάνης . Άλλο πράγμα η συζήτηση επι της Συνθήκης και τελείως διαφορετικό η αλλαγή της.
Ποιός παραβίασε κατάφορα και επαναληπτικά την Συνθήκη αυτή; Υπήρχε ναι ή οχι πρόνοια να εξαιρεθούν της μετακίνησης των πληθυσμών το 1922 οι κάτοικοι Κωνσταντινουπόλεως , Ιμβρου και Τενέδου καθώς και οι της Θράκης.
Δύο φόρες το 1955 και 1962 ποιός εξεδίωξε τους κατοίκους των πάρα πάνω περιοχών απο την Πόλη την Ίμβρο και την Τένεδο ;
Εκδιώχθηκε κανείς απο τους διαμένοντες στην Θράκη ; Ούτε ένας !
120.000 Ελληνικός πληθυσμός απολείπει στην Τουρκία με ευθύνη της Τουρκίας .Πέταξε εκεί μια μπανανόφλουδα ο Ερντογάν συγκρίνοντας Μουφτεία της Θράκης και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ως παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και δεν του την έτριψε την μπανανόφλουδα στην μούρη ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε στον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο ζήτημα εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι διορισμένος, αλλά εκλεγμένος από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχικού Θρόνου. Ποιός Πατριάρχης μπορεί να εκλεγεί αν δεν έχει τουρκική υπηκοότητα και αν δεν συμφωνεί η Τουρκική Κυβέρνηση . Το είπε μόνος του ο Ερντογάν σήμερα πάνω στην συζήτηση οτι δηλ του ζήτησε ο Πατριαρχής να δώσει τουρκική ιθαγένεια σε 16-17 κληρικούς για να μπορεί να λειτουργήσει η Ιερά Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης και αυτός του είπε να του γνωστοποιήσει τα ονόματα για να τους δώσει τουρκική υπηκοότητα . Δηλαδή αν κάποιοι εξ αυτών δεν ηταν αρεστοί στον Ερντογαν δεν θα έπαιρναν υπηκοότητα συνεπώς δεν θα ήταν μέλη της Ιερας Συνόδου. Αυτό είναι ελεύθερη εκλογή ; Ας μην ξεχνάμε τι τραγελαφικό έγινε επι Πατριάρχου Αθηναγόρα . Μετά τη δρομολογημένη εκ τεσσάρων κυβερνήσεων "παραίτηση" του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μαξίμου Ε΄, στις 18 Οκτωβρίου του 1948, και ειδικότερα μετά από πίεση των ΗΠΑ προς την τουρκική κυβέρνηση, ο Αθηναγόρας εξελέγη Πατριάρχης, στις 1 Νοεμβρίου του 1948, ως Αθηναγόρας Α΄. Ήταν ο πρώτος Πατριάρχης που εξελέγη χωρίς να έχει προηγουμένως την τουρκική υπηκοότητα, μετά την εφαρμογή του τουρκικού νόμου - διατάγματος 1092 του έτους 1923. Έτσι του αναγνωρίστηκε η τουρκική υπηκοότητα και του δόθηκε τουρκικό διαβατήριο, από το Νομάρχη Κωνσταντινούπολης στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή του.
Κατά τα άλλα ζητά εκλογή του Μουφτή απευθείας από τους Μουσουλμάνους της Θράκης .
Τι φοβόμαστε να κουβεντιάσουμε επι της Συνθήκης της Λωζάνης δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά . Η ίδια η ιστορία έχει δείξει το βιαστή της . Εκτός πια και αν δεν ξέρουμε ούτε εμείς τα βασικά της Συνθήκης και το βουλώνουμε έτσι χωρίς λόγο. Η μοίρα της Τουρκίας έχει κριθεί σε μια άλλη συνθήκη , την συνθήκη του Κάρλοβιτς το 1699. Έκτοτε η Τουρκία χάνει συνεχώς εδάφη , μικραίνει, χωρίς να μπορεί ανακτήσει ότι έχασε .
Πέντε πράγματα είναι Κύριοι, μάθετέ τα τέλος πάντων να τα λέτε να μπορείτε μια κατάσταση να την αντιμετωπίζετε χωρίς να έχετε φόβους ταμπού και προκαταλήψεις.
Α και που είστε , μόνο για την Συνθήκη της Λωζάνης την Μουφτεία και το Πατριαρχείο δεν ήρθε Ταγιπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου