ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Παλαιό Φάληρο: Συγκλονίζει η ιστορία του άστεγου, ο οποίος πέθανε από το κρύο!

Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι Φαληριώτες

 

Συγκλονίζει η ιστορία του άστεγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Παλαιό Φάληρο! «Έσβησε» προδομένος από την καρδιά του, η οποία δεν άντεξε το δριμύ ψύχος των τελευταίων ημερών! Ξεχασμένος από την οικογένειά του, τους φίλους του αλλά και την Πολιτεία, η οποία έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στον άτυχο βιοπαλαιστή.

Τους τελευταίους 16 μήνες ο 66χρονος Δημήτρης ζούσε σε ένα παγκάκι έξω από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής! Αυτό ήταν το σπίτι του. Είχε ένα χαρτόνι για στρώμα, ένα κομμάτι φελιζόλ για μαξιλάρι και καμία προστασία από το κρύο και την υγρασία. Με βροχή, κρύο και χιόνι ο Δημήτρης ήταν εκεί στο παγκάκι του με τους περαστικούς να προσπερνούν με αδιαφορία χωρίς να ενδιαφέρονται να του προσφέρουν έστω μία κουβέρτα ή ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Οι λιγοστοί φίλοι που είχε στην πλατεία, η οποία βρίσκεται στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής μερικές φορές τον φιλοξενούσαν στο καφενείο της περιοχής. Άλλοι τον συμβούλευαν να απευθυνθεί στο δήμο ή σε κάποιο νοσοκομείο.

Όλοι γνώριζαν για τον άτυχο Δημήτρη αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα για να τον βοηθήσει ουσιαστικά. Φυσικά, ο δήμος απών. Γιατί ένας άπλυτος, νηστικός, εξαθλιωμένος άστεγος «χαλάει» το πρεστίζ του δήμου με τις ευρωπαϊκές διακρίσεις, το εύρωστο ταμείο και το υψηλό επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων του. Πού καιρός για να ασχοληθεί κανείς με έναν άστεγο όταν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοί του είναι απασχολημένοι με την πολιτική διαπλοκή, με τις γιορτινές φιέστες του δήμου, με το πώς θα προβληθούν περισσότερο, πώς θα βγουν στις τηλεοπτικές κάμερες ή με το πού θα φάνε και θα πιούνε το βράδυ για να ολοκληρώσουν την τόσο «κουραστική» ημέρα τους!

Είναι κρίμα αλλά αυτό που διαπιστώνουμε με θλίψη μας είναι ότι οι συνθήκες μας έχουν κάνει ανάλγητους, αδιάφορους προς τον πόνο των συνανθρώπων μας, παρτάκηδες χωρίς ίχνος ευαισθησίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ακόμα και την ύστατη ώρα του κατευοδίου του άτυχου Δημήτρη, ο δήμος παραμένει αδιάφορος και σκληρός. Ούτε τα έξοδα της κηδείας δεν ανέλαβε ως ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπών αλλά οι φίλοι του πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται με δωρεές όσων ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν. Εκτός αυτού δεν βρέθηκε ένα κομμάτι γης στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου για την ταφή του και γι΄αυτό τελικά θα ταφεί στο Σχιστό.

Μετά από όλα τα παραπάνω τι να σχολιάσουμε! Μπράβο στο δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη για την ευαισθησία και το κοινωνικό του πρόσωπο! Πραγματικά, γιατί τόση αδιαφορία και σκληρότητα;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βίντεο που πλαισιώνει το θέμα μιλάει ένας περιπτεράς της περιοχής, ο οποίος προκαλεί συγκίνηση με τα όσα αποκαλύπτει! Η κηδεία του άτυχου Δημήτρη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη στο Σχιστό για όσους θέλουν να παραβρεθούν.




1 σχόλιο:

  1. Προ ημερων βρηκα την νυχτα μια γυναίκα να κοιματε σε παγκακι με το δυνατο κρυο τηλεφώνησα αμέσως στον αριθμο για τους άστεγους τετραψήφιο με αγνόησαν παντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή